dissabte, 2 de febrer del 2013

Estic sorprés. I escandalitzat. Però sobre tot, indignat.
I em direu,
Per què?
Està clar. Perquè com tothom, a tot el món, he vist la presumpta comptabilitat B del PP. I em sembla molt fort. Perquè, a diferència de molta gent que em diu que això no pot ser cert perquè és "massa cutre", jo pense que és perfecte. Si és, és una comptabilitat B, secreta. I està feta a mà per ell, sense cap possibilitat que ningú intercepte cap missatge de correu electrònic. O que et rebenten l'ordinador. No. És un llibre de comptabilitat clàssic i escrit a mà. I, el més excepcional de tot, és que la Vice-presidenta del partit, va i diu que la línia on Pio García Escudero reconeix que tornava uns diners al partit que li havien avançat per refer una vivenda afectada per un atemptat, just aquesta és certa. I vol contra atacar dient que això es normal. Segurament. Però allò excepcional és que el Bàrcenas, inserte aquesta línia EN MIG DE TOTES LES ALTRES I QUE LI QUADREN ELS COMPTES. Cóm ens hem de creure que tot és mentida? ha de ser veritat, perquè l'anotació està a la llibreta correcta.
Hui, hem assistit al desmentiment de don Mariano Rajoy, sense preguntes, sense periodistes que el miren a la cara i sense millorar la seua oratòria. Ja vorem el dilluns que li diu a Frau Merkel. I als periodistes d'allà. Espere que passe del "mi no comprender".
Tot plegat, em sembla un escàndol majúscul. També perquè ara, el senyor Rubalcaba diu que això ells no ho haurien fet mai. Com si fora de fiar, l'altre partit.
En paralel, l'ex - duc de Palma cada vegada ho té més cru, però sembla que ha tingut la mala sort de recalar a una família on ningú s'asssabenta de res.
Per si de cas, jutges i fiscals van amb peus de plom, no fora cosa.
I mentre, l'atur al 26% i la gent regirant els contenidors de la brossa moltes vegades cada dia. I els menjadors socials i de beneficència, desbordats.
Tot això, i més, és el que m'escandalitza. Com les notícies publicades al BOE segons les quals, mentre ací s'enfonsa tot, es gasten milions d'euros en decorar ambaixades, en fer-ne de noves o en cuberteríes amb les armes. És allò del "no tenemos para pan y compramos abanicos".
Però ara, després de tot el que he dit, vos preguntareu:
Per què estàs indignat?
És molt senzill. El que sembla és que aln nostres dirigents s'han venut a empresaris i persones interessades en ves a saber què. Però és escandalós que s'hagen venut per quatre xavos. Disculpeu, però 30000 € com a molt, quan després hi ha empreses que s'apropiaran de l'immens negoci de la sanitat, de l'educació, de la producció i distribució d'energia elèctrica o d'aigua potable, és de vergonya. Amb això, d'ací a tres setmanes, hauran de demanar més diners per arribar a final de mes. Al menys, s'haguessin venut per milions. Però no. Sembla que no són "vendepatrias". Són "regalapatrias".